• Ελληνικά
  • English

Αναγκαία η συνεργασία φορέων και επιχειρηματιών αλλά και οι στρατηγικές marketing και επικοινωνίας για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ειδική εκδήλωση της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ

Αναγκαία η συνεργασία φορέων και επιχειρηματιών αλλά και οι στρατηγικές marketing και επικοινωνίας για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Οι «Προοπτικές ανάπτυξης μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού» παρουσιάστηκαν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Πάτρα, σε μια ειδική εκδήλωση της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ και με εξαιρετικό, όπως πάντα, οικοδεσπότη το δημοσιογράφο Ανδρέα Βρη.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μίλησε από καρδιάς και έδωσε μια νέα διάσταση για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις δεδομένου του θρηκευτικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή, καθώς και του Γεώργιου Πίττα σχετικά με τη μάχη που δίνεται για την καθιέρωση και μεγαλύτερη αποδοχή του ελληνικού πρωινού.

Ο κος Πίττας ηγείται της προσπάθειας αυτής με την υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ήδη 200 ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Αναφορικά με την εισήγηση της Μαρίας Παπάζογλου με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει τα εξής: 

«Τις δυνατότητες που έχουν οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου να αναπτύξουν όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εστίασε η Μαρία Παπάζογλου, διευθύντρια της εταιρίας δημοσίων σχέσεων και τουριστικού marketing My Publics. Όπως ανέφερε, η νέα τάση στον τουρισμό είναι η αναζήτηση νέων εμπειριών, μέσα από δραστηριότητες και η επιστροφή στη φύση, ευκαιρίες που δίνουν οι εναλλακτικές μορφές όπως: θρησκευτικός, πολιτισμικός, περιπατητικός, θαλάσσιος, ορειβατικός, οινικός, αγροτουρισμός, SPA και ευεξία. Δεν είναι τυχαίο που η νέα φθινοπωρινή καμπάνια του ΕΟΤ αναδεικνύει την Ελλάδα ως έναν διαφορετικό τουριστικό προορισμό, με πολλαπλές επιλογές, ξεφεύγοντας από το στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα». 

Η κ. Παπάζογλου ανέφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες που προσελκύουν τουρισμό, από την τοξοβολία, την ποδηλασία, το orienteering, το γκολφ που έλκει υψηλού επιπέδου τουρίστες και τα extreme sports όπως π.χ. οι καταδύσεις. 

Η ίδια υπέδειξε στρατηγικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού και κάλεσε τους επιχειρηματίες να βγουν μπροστά με συνέργιες ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Τόνισε επίσης την ιδιαίτερη αξία που έχουν οι στρατηγικές marketing και επικοινωνίας, οι οποίες αν ακολουθηθούν σωστά φέρνουν προστιθέμενη αξία.

Case study: Ως παράδειγμα έφερε το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων: «Με νέα προιόντα, νέες εμπειρίες και εκδηλώσεις πετύχαμε να αυξήσουμε σημαντικά την επισκεψιμότητα», τόνισε καθώς η εταιρία My Publics έχει αναλάβει την επικοινωνιακή καμπάνια του Χελμού. «Αξιοποιήσαμε θετικές ειδήσεις, οι οποίες έτυχαν προβολής από τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης» συνέχισε και παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν την αύξηση της επισκεψιμότητας του χιονοδρομικού, τα τρία τελευταία χρόνια και κατ” επέκταση της κερδοφορίας του. 

Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την εκδήλωση το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των τεχνοκρατών έως το τέλος και στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις επί των θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήσεις έγιναν από τον Μανώλη Αγγελάκα, Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα οι οποίες οδήγησαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα και έδωσαν νέες προοπτικές.

Ο κος Βρης κλείνοντας, ανήγγειλε τη διοργάνωση της έκθεσης εναλλακτικού τορισμού ΑCTIVE ΤRIP η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 4,5 και 6 Απριλίου 2014. Η έκθεση διοργανώνεται με επιτυχία για 7η χρονιά.

mypublics

Μαρία Παπάζογλου - Δ/ντρια της εταιρίας δημοσίων σχέσεων που εξειδικεύεται στο τουριστικό marketing και στις δημόσιες σχέσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις. My Publics.

Επικοινωνία

Αθηνα

Αμεση Επικοινωνια