• Ελληνικά
  • English

Το 1o Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου

Γράφει η Μαρία Παπάζογλου, επικεφαλής της εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων και Τουριστικού marketing My Publics.

Ένα από τα θετικά μηνύματα των τελευταίων ημερών, είναι σίγουρα η επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Σχολείου Τουρισμού Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε στο Φουγάρο στις 18 και 19 Μαίου 2016. 

Η ιδέα:
Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρεσαι να βλέπεις ότι ένας άνθρωπος, η Βασιλική Κονδυλάρου, έμπειρο στέλεχος στον τουρισμό για πολλά χρόνια, αποφάσισε με οδηγό την «τρέλα» και την αυθεντική αγάπη για τον τόπο της, να αναλάβει επάνω στις πλάτες της όλο αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη και δεν σταματά ποτέ, ειδικά στον τουρισμό που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Είμαι σίγουρη ότι στο επόμενο Σχολείο Τουρισμού, θα συζητάμε νέα θέματα.

Οι εισηγητές:
Η Βασιλική κατάφερε μόνη της, χωρίς βοήθεια στην οργάνωση, χωρίς πόρους, να συγκεντρώσει στο Ναύπλιο σοβαρούς επαγγελματίες, δυνατά ονόματα του τουρισμού, οι οποίοι με τις παρουσιάσεις τους φώτισαν τον κλάδο από όλες τις δυνατές πλευρές. Όλοι οι εισηγητές, επιχειρηματίες ή υψηλόβαθμα στελέχη, αφήσαμε τις δουλειές μας για 1 ή 2 ημέρες για να συνεισφέρουμε εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια και να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας προς όφελος των ανθρώπων του τουρισμού της περιοχής. Ο χρόνος είναι χρήμα στην περίπτωση μας, και ο χρόνος είναι εξαιρετικά λιγοστός σε αυτό το επίπεδο επαγγελματιών, οπότε οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους που το θεώρησαν ως προτεραιότητα και ήταν εκεί.
Αναλυτικά, δείτε τους εισηγητές ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα:
Η γνώση που μοιράστηκαν οι εισηγητές ήταν συμπυκνωμένη και ενδιαφέρουσα, και σίγουρα οι συμμετέχοντες έφυγαν με πολύ έμπνευση. Μιλήσαμε για όλα! Κάποια από τα θέματα που παρακολούθησα ήταν οι νέες τάσεις στον τουρισμό που μας μετέφερε Online ο Καθ. Δ. Μπούχαλης, την εκπαίδευση και τους ανθρώπους στον τουρισμό που παρουσίασε η Λία Ζαμπέτογλου, τα ξενοδοχεία και πως θα πετύχουν στο Online περιβάλλον που έχει φέρει επανάσταση από τον Μάριο Κουνέλη, τη «νοστιμιά» της ελληνικής γαστρονομίας από το Γιώργο Πίττα, το πως βοηθάει το branding από τη Βαρβάρα Αυδή. O Σωτήρης Βαρελάς μίλησε για την στρατηγική στον τουρισμό, η Ελισάβετ Γεωργίου και ο Ανδρέας Χαριλάου για το εργασιακό περιβάλλον και τις ευκαιρίες εργασίας, ενώ στην δική μου παρουσίαση μιλήσαμε για τις δημόσιες σχέσεις, το marketing και άλλα «όπλα»που οδηγούν σε success stories, όπως τα συγκεκριμένα που παρουσίασα.   

Οι συμμετέχοντες:
Υπήρχαν ανάμεσα στους «φοιτητές», επαγγελματίες τουρισμού που είχαν έρθει από μακρυνούς προορισμούς, π.χ. από τη Μυτιλήνη, επιχειρηματίες από την περιοχή που δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους αλλά αναγνωρίζουν το πόσο εξαρτώνται από τουν τουρισμό, όπως π.χ. οι ιδιοκτήτες του Taste3TEA που διαθέτει μια καταπληκτική ποικιλία σε τσάι και όχι μόνο, και πολλοί ακόμα ενδιαφέροντες άνθρωποι. 
Σημαντική ήταν η παρουσία και η υποστήριξη του Δημάρχου Ναυπλίου κυρίου Δημήτρη Κωστούρου στην πρωτοβουλία αυτή.
Οι ιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος συμμετείχαν με νόημα και όραμα για την εξέλιξη του θεσμού του Σχολείου Τουρισμού. 
Την εκδήλωση έκλεισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία δήλωσε την ικανοποίηση και τη στήριξη της στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και την επιθυμία της να αποτελέσει θεσμό.
Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η απουσία του πυρήνα των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής του Ναυπλίου. Αυτών δηλαδή που διαθέτουν και λειτουργούν μια σειρά από καταλύματα ο καθένας, των επαγγελματιών εστίασης, των εμπορικών καταστημάτων, των στελεχών που διοικούν τις σημαντικές και γνωστές τουριστικές επιχειρήσεις. Τι συνέβη; Ήταν busy με την καθημερινότητα των επιχειρήσεων τους; Ήταν αδιάφοροι για την πρωτοβουλία εκπαίδευσης και βελτίωσης του επιπέδου στην περιοχή τους; Είδαν ανταγωνιστικά την κίνηση της Βασιλικής, ενώ θα έπρεπε οι ίδιοι να έχουν συγκροτηθεί και να οδηγήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες; Το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός που δουλεύει ακόμα καλά μέσα στην κρίση και έχουν εφησυχαστεί; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα καλά και τα… άλλα…
Πολλά μπράβο αξίζουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου και πιο συγκεκριμένα το τμήμα ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικων Μονάδων κ επιχειρήσεων Φιλοξενίας» όπου οι 25 φοιτητές του Β” εξαμήνου συμμετείχαν ως εθελοντές, καθώς και στον διευθυντή της σχολης Κο Μαυρογιαννη Παναγιώτη.

Αντίθετα, το ΙΕΚ Πελοποννήσου (δημόσια Τουριστική Σχολή) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού που εδρεύει στο Άργος, έκανε ανακοινώσεις πριν την εκδήλωση ότι ουδεμία σχέση έχει με αυτή τη διοργάνωση. Εξασφάλισε δε την απουσία των φοιτητών τους από το 2ήμερο αυτό, φροντίζοντας να τους πάει εκδρομή την ημέρα εκείνη εκτός Ναυπλίου, έτσι ώστε κανένας από τους φοιτητές να μην έχει την ευκαιρία να ανοίξει τους ορίζοντες του και να μάθει το κάτι παραπάνω. 
Εμπόδια στη μάθηση, στην Ελλάδα της κρίσης το 2016;  

Το Φουγάρο:
Υπέροχος και ξεχωριστός χώρος! Στολίδι για το Ναύπλιο! Περνάς χρόνο δημιουργικό και ευχάριστο. Το εστιατόριο είναι καταπληκτικό, οι χώρος είναι υπέροχος και οι γεύσεις και η παρουσίαση των πιάτων είναι υψηλού επιπέδου. Χάρηκα γιατί θυμήθηκα ότι στην αρχή της λειτουργίας του, η φίλος μου ο Tony Gabriel από την La Chocolatier ανέλαβε το consulting, το «έστησε» και έδωσε τις κατευθύνσεις για το decor, το menu, τις συνταγές, και το service. Θετικό παράδειγμα των ιδιοκτητών του Φουγάρου να το αναθέσουν σε επαγγελματίες του είδους. Λογικό που πέτυχαν τους στόχους τους!

Το Ναύπλιο:
Ο χρόνος λιγοστός, αλλά πρόλαβα μια μικρή βόλτα στο κέντρο και την πλατεία και την ευχαριστήθηκα. Χρώμα, λουλούδια, ανοιξιάτικο άρωμα, φροντισμένα σοκάκια και μαγαζάκια στολίδια. Βεβαίως πήγα για παγωτό στην διάσημη Gelateria της περιοχής. Στη συνέχεια, αρκετοί ντόπιοι μου είπαν ότι έχουν δημιουργηθεί ακόμα καλύτερα παγωτατζίδικα στην περιοχή. Είδατε τι κάνει η καλή φήμη; Αυτό ήταν ένα καλό παράδειγμα για να μοιραστώ με τους φοιτητές όταν τους μίλησα για δημόσιες σχέσεις και την διαχείριση της φήμης μιας επιχείρησης.

Το επόμενο Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου θα είναι ακόμα καλύτερο! 
Χίλια μπράβο στη Βασιλική και σε όλους τους υπέροχους ανθρώπους που συμμετείχαν! Και του χρόνου!

mypublics

Μαρία Παπάζογλου - Δ/ντρια της εταιρίας δημοσίων σχέσεων που εξειδικεύεται στο τουριστικό marketing και στις δημόσιες σχέσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις. My Publics.

Επικοινωνία

Αθηνα

Αμεση Επικοινωνια